vineri, 31 iulie 2009

"RESPIRA VERDE" pe biciclete,toagle,bike,bita,bmx cum vreti voi



O noua provocare din partea noastra "respira verde" este ca timp de 2 ore sa ne plimbam pe bicicleta cu un scop nobil ,de a da exemplu oamenilor din jur ca se poate circula si cu un mijloc de transport nepoluant si sanatos , de ce sa nu "respire verde".
Actiunea va avea loc in data de 08.08.2009 (sambata). in fata sali sporturilor Polivalenta la ora 12:00. Va fi un traseu de urmat de la Polivalenta pana la Billa apoi inapoi pe calea Iuliu Maniu pana la Spitalul Judetean si retur la Polivalenta.

va rugam respectarea a unor cerinte cum ar fi (in special art.13):
http://www.jandarmeriaromana.ro/resurse/documente/lg_60_1991.pdf


VA MULTUMIM, SI VA ASTEPTAM SA NE EXPRIMAM DORINTA PT UN MEDIU MAI BUN SI UN VIITOR CAT MAI VERDE. Prin noi cei de azi, putem sa ii facem fericiti pe cei de maine.

multumim firmei "taxi europa" pentru sprijin si ajutor in aceasta campanie


si multumim inca o data pt sprijinul acordat"CREATIVE GROUP" si "Zalla"

ARTICOL DESPRE CE A FOST: DIN ADEVARUL
Arad: Tinerii au mărşăluit pe biciclete în cadrul campaniei “Respiră verde”
Autor: Paula Bulzan
Data: 8 aug 2009

Aproximativ 50 de tineri dar şi vârstnici din Arad au participat la “Marşul bicicletelor” organizat de mai mulţi voluntari cu scopul de a sensibiliza administraţia cu privire la înfiinţarea pistelor pentru biciclete.

Mersul pe bicicletă ar descongestiona traficul din oraş şi ar reduce poluareA

Marşul face parte din campania “Respiră verde” iniţiată de voluntari care îşi doresc un mediu curat şi nepoluat.

“Au răspuns apelului nostru mulţi tineri dar şi persoane trecute de prima tinereţe. Toţi doresc un oraş nepoluat şi curat. Prin această acţiune dorim să sensibilizăm administraţia să înfiinţeze piste pentru biciclişti dar şi populaţia care ar avea numai de câştigat dacă ar cicula mai mult pe bicicletă”, a declarat Eugen Bandean, organizatorul marşului.

Bicicliştii au parcurs 10 kilometri de la Sala Sporturilor până la Spitalul Judeţean şi retur şi au spus că vor continua să mai organizeze astfel de marşuri.

“Vrem să promovăm mersul pe bicicletă mai ales în rândul copiilor şi tinerilor care nu mai fac mişcare, nu mai fac sport. Sportul este benefic, în primul rând, pentru sănătate”, a declarat Camil Păcurar, participant la marş.

Campania Respiră verde va continua cu acţiuni de ecologizare pe Malul Mureşului, în cartierul Micalaca, zona 700.

De asemenea, voluntarii vor fi prezenţi şi în şcoli unde le vor vorbi copiilor despre importanţa unui mediu curat şi despre cum să se comporte când ies în natură.

2 comentarii:

  1. luati legatura cu andrei ando de la observator! nu mai faceti campanii ale prieteniei. faceti ceva mai BIIIG!:) ca ati inceput ceva bun si e pacat sa nu obtineti din ce in ce mai mult ajutor.
    de exemplu
    http://www.observator.info/index.php?com=section&section_id=21&id=17161&c_page_nr=1

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina initiativa! Pacat ca am aflat de ea prea tarziu, de la TV. Chiar ma gandeam la infintarea unei asociatii a biciclistilor in Arad...am fost placut suprinsa sa vad ca au facut altii primul pas. Mi-as dori sa stiu mai multe despre "Respira verde" si daca se poate, sa ma implic in actiunile voastre... si printre cunoscuti, cred ca ar mai fi cativa voluntari interesati :).

    RăspundețiȘtergere