miercuri, 23 iunie 2010

Invitatie la Sarbatoarea VERII

RESPIRA VERDE sustine:

"Consiliul Local Civic, Alternativa Civică şi Parcul Natural “Lunca Mureşului” vă invită să participaţi duminică, 27 iunie, de la ora 11:00 la sediul Parcului Natural din pădurea Ceala la “Sărbătoarea sosirii verii” după obiceiul scandinav. În Suedia, sosisea verii şi a nopţilor albe este un prilej de bucurie, iar noi dorim să împărtăşim cu dumneavoastră acest moment deosebit al anului. Totodată vă vom prezenta o frântură din bogăţia folclorică suedeză prin intermediul vocabularului universal al muzicii, conceptul “SimbioCity-oraşul viitorului” şi instantanee fotografice având ca motiv natura scandinavă. Pentru cei mici, dar şi cei mari, vom organiza jocuri distractive.


Rolul acestui eveniment este de conştientizare a societăţii civile româneşti de existenţa posibilităţii de a se inspira din “modelul scandinav”. Suedia şi celelalte ţări scandinave sunt un model care ar trebui urmat pentru a promova democraţia, importanţa activităţii civice în viaţa politică şi socială, şi bineînţeles colaborarea dintre organizaţiile civice şi instituţiile administrative locale şi guvernamentale pentru realizarea unor proiecte de interes general. Tot un model demn de urmat îl reprezintă preocuparea scandinavilor pentru protecţia mediului, prin promovarea tehnologiilor de ultimă oră şi colaborarea societăţilor mici şi mijlocii la conştientizarea populaţiei vizavi de importanţa trecerii treptate la folosirea energiilor alternative.


De asemenea dorim să promovăm “Sărbătoarea Verii” ca oportunitate anuală în cadrul căreia informarea despre acţiunile de protecţie a mediului, atât ale instituţiilor de stat cât şi ale ONG-urilor, să ajungă să fie discutate de cetăţeanul de pe stradă. Se doreşte ca “Sărbătoarea Verii” să devină o platformă importantă de întâlnire între societăţile civice şi oficialităţi, dar mai ales se doreşte crearea constantă a unei tribune de la care fiecare cetăţean, în mod organizat, să poată influenţa dezvoltarea activităţilor de protecţie a mediului la nivel local. "

ora de pe afis nu este buna pentru ca sa modificat ulterior, ora corecta este 11;00
....si pana ne vedem nu uita RESPIRA VERDE ROMANE!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu